Kinesiska muren - Massor med kinesiska muren

Besöka & gå på den kinesiska muren

Kinesiska Muren

Det finns flera ställen där den kinesiska muren har renoverats och visar dess forna majestetiska storhet. De flesta och bästa ställena att gå på muren är kring Beijing.

Besöka den kinesiska muren kring Beijing

Att åka till den kinesiska muren görs enklast från Beijing. Dy kan åka dit på många olika sätt med buss, privat guidad tur eller hyra en taxa som kör er dit och väntar på er. Det är viktigare att välja ett bra ställe att besöka muren på än vilket sätt du åker dit på.

Kinesiska Muren
  • Mutianyu är definitivt det bästa stället att besöka den kinesiska muren men inte allt för mycket turister. Mutianyu ligger omkring 90 km norr om Beijing och rekommenderat är att ta den västra linbanan upp till vandringens högsta punkt och gå österut till en rodelbana som går ner till utgångspunkten. Denna promenad på muren tar cirka 1 timme. Muren i Mutianyu är mycket välrenoverad och lätt att gå på men är naturligtvis mycket backig. Denna del av muren renoverades 1989 med pengar från Henkel-Group i Düsseldorf.
  • Badaling är det vanligaste turistmålen för besök vid muren med dessa för och nackdelar. Badaling ligger omkring 70 km NV om Beijing.
  • HuangHua Cheng är den del av muren som ligger närmast Beijing men är också svårast att hå på och har störst behöva av underhåll. Avståndet till den kinesiska muren i HuangHua Cheng från Beijing är 60 km.
  • Simatai som ligger 110 km nordost om Beijing är svår att gå och stundtals farlig.

Inträdet att besöka den kinesiska muren är egentigen lika mycket på alla ställena. Inträde kostar 50-60 kr och linbana eller rodel kostar omkring 50-60 kr enkel väg.


Mer fakta om Kinesiska Muren

Här kan du hitta mycket mäktig info om Den kinesiska muren men även mycket gott om kinesisk mat.Meny - Kinesiska muren
Till förstasidan på www.kinesiskamuren.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
BesökaBygga MurenAndra murarNyheter